Hatgyerekes családot irtott ki egy féltékeny szerető Texasban


Egy hatgyermekes családot irtott ki a Texas állambeli Houstonban David Conley, akinek korábban viszonya volt az anyával – közölte a helyi rendőrség.
A 48 éves Conley az 50 éves Dewayne Jacksonnal és feleségével, a 40 éves Valerie Jacksonnal, valamint a 13 éves Nathaniellel, a 11 éves Honestyvel, a 10 éves Dewayne-nel, a 9 éves Calebbel, a 7 éves Trinityvel és a 6 éves Jonah-val végzett. (A rendőrség először – tévesen – három felnőtt és öt gyerek haláláról számolt be.) Conley az összes áldozatot lőfegyverrel ölte meg. Többüket megbilincselte, egyeseket több lövés is ért.
A legidősebb fiú, Nathaniel feltehetően az elkövető gyereke volt. A Houston körzetében lévő házhoz helyi idő szerint szombat este érkeztek rendőrök egy bejelentés miatt. Miután az ablakon keresztül megpillantották egy fiatal testét, betörtek a házba, ahol a férfi rájuk lőtt. Az elkövető végül nagyjából egy órával később megadta magát a helyszínre kiszállt kommandósoknak. David Conley ellen vasárnap három pontban vádat emeltek minősített emberölés, egyebek között egy hat évnél fiatalabb gyermek meggyilkolása miatt.

Sajtóértesülések szerint Conleyt legutóbb júliusban vették őrizetbe, amiérta hűtőszekrénybe verte a barátnője, Valerie Jackson fejét.Az incidenst az váltotta ki, hogy Jackson 10 éves fia sötétedés után ment haza a parkból, és ezen vitatkoztak össze. Tavalyelőtt Conley kilenc hónapot kapott Jackson bántalmazása miatt. A nő védelmében egyúttal távoltartó határozatot is hoztak ellene. Conley 2002-ben késsel fenyegette meg akkori barátnőjét és annak kisgyerekét, 1994-ben pedig egyebek között engedélyköteles gyógyszerkészítmény birtoklása miatt indult ellene eljárás.

mti