Mozgósítás: Kárpátalja eddig 27 százalékra teljesített


Kárpátalján a cigarettacsempészek és a romák mobilizálásával sem sikerült a mozgósítás mutatóinak a javítása.

Vidékünkön csak 27 százalékra sikerült teljesíteni a behívási tervet a mozgósítás jelenleg is zajló – augusztus 17-én zárul – hatodik hulláma során – írja az ua-reporter. Ennél rosszabbul csak Ivano-Frankviszk megye áll 25 százalékos mutatóval.

„Az alacsony mutatónak két fő oka van. Először is a hatalom erőtlensége a járásokban, másod sorban a helyhatósági választások közeledte. Ugyanis a polgármesterek a mozgósítással nem szeretnék maguk ellen hangolni a választókat” – mutatott rá Hennagyij Moszkal. A kormányzó szerint az első fakort sikerült valamennyire javítani, a második tényezőt pedig úgy akarja orvosolni, hogy személyesen találkozik a járások és falvak vezetőivel, hogy emlékeztesse őket a kötelességükre.

Négy százalékkal a Volóci járás a sereghajtó megyénkben, Nagyszőlősi 10 a Técsői járás 13 százalékot értek el eddig a hatodik hullámban – számolt be a mukachevo.net. Az ötödik hullámban a legrosszabbul a Beregszászi Egyesített Hadkiegészítő Parancsnokság teljesített, viszont most 88 százalékra teljesítették a kitűzött tervet. A kormányzó szerint kielégítő a helyzet a Perecsenyi és Nagybereznai járásban, előbbi 65 utóbbi 50 százalékot ért el. A nagyobb városok közül Ungváron 35, Munkácson 38, Csapon 27, míg Huszton 17 százalékban teljesítették a mobilizációs tervet.