Katonai reform: Ugocsa az első fecske


Olekszandr Adamovot nevezték ki a most létrehozott Nagyszőlősi Járási Hadkiegészítő Parancsnokság élére – jelentette be Oleg Ljubimov a Nagyszőlősi Járási Tanács elnöke a képviselő-testület keddi ülésén.
Ezen felül a mozgósítást elősegítése érdekében a képviselők jóváhagyták egy cselekvési tervet. Ami lényegében azt takarja, hogy felszerelik és rendbe hozzák a parancsnokság épületét. Adamov szerit a korábban itt működő hadkiegészítőből teljesen elvesztek a szemléltető eszközök. Az új parancsnok azt is elmondta, hogy három alkalmazottal kezdte meg a munkáját a parancsnokság, ám a tervek szerint a létszámot hamarosan 23-ra növelik majd.
Ezzel megkezdődött a kárpátaljai hadkiegészítők reformja. Ugyanis az Ukrán Védelmi Minisztérium és az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara közös irányelvei alapján az eddig négy helyett nyolc hadkiegészítő parancsnokságot létesítenek megyénkben. A korábban összevont huszti–ökörmezői, ilosvai–nagyszőlősi, szolyvai–volóci, nagybereznai–perecsenyi helyett megalakítják a huszti egyesített városi, továbbá az ökörmezői, ilosvai, nagyszőlősi, szolyvai, volóci, nagybereznai és perecsenyi járási parancsnokságokat. Így a jövőben minden a 13 kárpátaljai járásban működik majd hadkiegészítő.
A változtatás azt a célt szolgálja, hogy hatékonyabbá tegyék a humán és közlekedési erőforrások mozgósítását, a polgárok sorozásának végrehajtását, a tartalékos katonák rehabilitációját, társadalmi és jogi érdekképviseletét, illetve megkönnyítsék az információáramlást.