Jön a lehűlés, 20 fokot eshet a hőmérséklet szerdáig


Hét végéig marad a kánikula, ma még akár 39 fok is lehet. De hétfőre érkezik a lehűlés, kedden már csak 23-28, szerdán pedig csak 18-25 fok lehet. Szinte az egész országra harmadfokú, piros figyelmeztetést tartott érvényben az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) csütörtökre a még mindig tartó hőség miatt.

Csütörtökön a nap első felében többnyire felhőtlen égbolt és zavartalan napsütés várható, később gomolyfelhők is képződnek, amelyekből az ország nagy részén nem lesz csapadék – közölte az OMSZ. A késő délutáni, esti órákban egy-két helyen zápor, zivatar azért nem zárható ki teljesen, főleg a Dunántúlon és az Északi-középhegység tágabb környezetében. A legmagasabb nappali hőmérséklet 34 és 39 fok között várható, a késő esti 23, 31 fok között valószínű.

Pénteken csak nagyon kevés helyen, szombaton elszórtan, de legfőképp a nyugati országrészben alakulhatnak ki záporok, zivatarok a napos idő mellett – tette hozzá az idokep.hu meteorológiai portál.

Egyre fülledtebbé válhat az idő, de továbbra is nagyon meleg lesz, délutánonként 34-39 fok közötti értékeket mérhetünk, a hőségriadót vasárnap éjfélig hosszabbították meg. Hajnalonként kicsit felfrissülhetünk, ekkor 16-22 fok közé hűl majd a levegő.

Vasárnap már többfelé, hétfőn országszerte számíthatunk záporokra, zivatarokra, helyenként hevesebb zivatarok kialakulása is várható viharos széllökésekkel. A hőmérséklet is csökkenhet pár fokot hétfőre.

Kedden legfeljebb már csak 23-28, jövő szerdán pedig csak 18-25 fokot mérhetünk napközben – derült ki az OMSZ előrejelzéséből.