Útlezárással tiltakoztak Beregrákoson


Rezsicsökkentést követeltek a beregrákosi útlezárók. Beregrákosnál szerda délutántól a késő esti órákig korlátozták a Csap-Kijev főút forgalmát a magukat tarifamajdanosoknak nevező demonstrálók. A tüntetők a korábbi csapi és munkácsi akciójukhoz hasonlóan most is a rezsidíjak mérséklését, valamint a minimálbér és a nyugdíj emelését követelték. A demonstrálók Hennagyij Moszkal kormányzóval akartak találkozni.
Egyes hírportálok húsz, míg más források 60-70 tüntetőről számoltak be, akik úgy próbálták korlátozni a főút forgalmát, hogy a község központjában található zebrán jártak oda vissza. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a rendőrség és még egy mentőautót is a közelben parkolt. A torlódások elkerülése érdekében a hatóságok a forgalmat elkerülő utakra terelték.
Korábban hasonló akcióink voltak Csapon és Munkácson, most úgy döntöttünk Beregrákosonál a Csap-Kijev főútvonal forgalmát bénítjuk meg” – fogalmazott Ivan Danecko a főszervezők egyike.
A 82 éves beregrákosi Magdaléna Olekszijivna arra panaszkodott, hogy az alacsony nyugdíjából nem tud megélni.
Ez nem élet, csak küszködés. Addig járok majd a tüntetésekre és útlezárásokra, ameddig nem történnek változások. Ezer hrivnya a nyugdíjam, míg a legfrissebb gázszámlám 400 hrivnya. Ez az ukrán nép megalázása. Annyira összehúztuk már a nadrágszíjat, hogy levegőt sem kapunk„ – fogalmazott az idős hölgy.
A tüntetőkkel a helyszínen tárgyalt a frissen kinevezett járási közigazgatás elnöke, Andrij Dankanics is.
Kicsivel több, mint egy éve ugyanit a helyiek az ukrán hadseregben elrendelt részleges mozgósítás ellen tiltakoztak. Akkor a tüntetők napokig tartották lezárva a Csap-Kijev főútvonalat.

A tüntetőket akár meg is büntethetik. Erről ITT olvashat.