Ismét sebesült ukrán katonák utaztak Budapestre


Ezúttal öt sebesültet fogad gyógykezelésre Magyarország. Ketten az ukrán hadsereg, ketten a Nemzeti Gárda és egy férfi a Jobb Szektor katonája.

Mindannyiuk súlyos sebesülést szereztek. Korábban a dnyipropetrovszki Mecsnikov kórházban kezelték őket. A védelmi minisztérium szakértői válogatták ki őket további budapesti kezelésre. „Hálásak vagyunk Magyarország támogatásáért, az emberségükért és az együttérzésükért ezekben a nehéz időkben. Minden egyes testvérem komoly megpróbáltatáson esett át. Az egyikük, Szergej őrmester Mikolajivból még most is fekvő beteg. A harcokban két golyó is eltalálta, ami komoly sérülést okozott” – mondta Vacseszlav, a csoport rangban legmagasabb tagja.

Olekszandr, a Jobb Szektor tagja a donyecki repülőtér védelme közben sebesült meg, amikor aknatámadás alá került. „Mindannyiunk határtalanul szereti hazáját, Ukrajnát. Amikor 47 éves voltam, akkor én is önként jelentkeztem a haza védelmére. Két fiam van. A kisebbik csak 14 éves, de mindketten bármely pillanatban készen állnak arra, hogy a független országunk védelmére kelljen” – mondta Szergij.