Női foci: a magyarok visszavágtak az ukránoknak


Az Eb-selejtező sorozatra készülő magyar női U19-es válogatott a keddi vereség után csütörtökön 2-1-re legyőzte az ukrán korosztályos együttest beregszászi Barátság Stadionban.
A két csapat keddi mérkőzésén a magyar válogatott vezetett ugyan, de a hazaiak a második félidőben megfordították az állást, és végül 2-1-re győzni tudtak. Akárcsak kedden, a második mérkőzésen is a magyar válogatott tudott dominálni, de támadásban ezúttal már jóval erősebb volt a csapat, és az első félidőben kétgólos előnyre tett szert. A 21. percben Kocsán Petra révén szerzett vezetés a magyar válogatott. A 36. percben Kaján Zsanett volt eredményes. Az ukránok még az első félidőben, az öt és félpercesre nyúlt hosszabbítás végén szépítettek ugyan, de a fordulás után nem volt esélyük arra, hogy döntetlenre hozzák a mérkőzést. Helyzetek ugyanis csak a magyar válogatott előtt adódtak, ezekből azonban nem sikerült újabbat gólra váltani, lefújásig maradt a 2-1.
– A keddi mérkőzésen is megvolt a játékunk, de akkor támadásban nem voltunk elég határozottak. A mai találkozón már sokkal jobban nézett ki a támadójátékunk, és védekezésben is végig stabilan futballoztunk, a lányok jól valósították meg azt, amit előzetesen kértünk tőlük – értékelt a lefújás után Turtóczki Sándor szövetségi edző. – Annyiban voltunk jobbak, mint kedden, hogy a játékosok elhitték, hogy megnyerhetik a mérkőzést, és jobban oldották meg az ellenfél kapuja előtt adódó szituációkat, igaz, a helyzetkihasználásunk nem volt tökéletesen, ha csak az igazán nagy lehetőségeinket nézzük, akkor is benne volt még két-három további gól is a játékunkban.
www.mlsz.hu