THE DAILY BEAST: AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK NEM ÁLL KÉSZEN EGY OROSZORSZÁG ELLENI HÁBORÚRA


Az Egyesült Államok beismerte, hogy nem állnak készen egy Oroszország elleni tartós háborúra – írja a Zvezda TV, a Daily Beast forrásaira hivatkozva. „Az amerikai katonák tartósabb Oroszország elleni háborúval kapcsolatos számításokat végeztek, amely az amerikai oldal számára nem mutatott semmi jót” – írja a lap.

A terrorizmus elleni harcban kimerült az Egyesült Államok szárazföldi seregének ereje. Most nincsenek felkészítve egy Oroszország elleni háborús konfliktusra. „Valószínű-e az Oroszország feletti győzelmünk? Igen, de ehhez minden erőnket be kellene vetni. Nem vagyunk készen olyanníira, mint amennyire mi azt szeretnénk” – mondta a Daily Beast pentagonbeli forrása. Egy másik forrás szerint az Afganisztán és Irak elleni háború teljesen kimerítette az Egyesült Államok erejét.

A Daily Beast szerint az USA hadserege sok mindenben felülmúlja az orosz sereget, de ezeknek a fölényeknek több korlátja is van. Például elavult repülőket kellene bevetni és más konfliktusokból kellene elvonni erőket az oroszok ellen. „Egy olyan ellenfél ellen, mint Oroszország, nem tudunk fölényhez jutni a légtérben azon a szinten, mint amit mi szeptember 11 után megfelelőnek láttunk” – mondta a Pentagon egyik képviselője.