Gyilkolt a turista Sajánon


Egy részeg kijevi turista megölt egy sajáni biztonsági őrt – írja a Galagov. Az egyik sajáni üdülőben szörnyű gyilkosság történt. Egy 34 éves, részeg kijevi üzletember megölte a komplexum 58 éves biztonsági őrét. A rendőrséget augusztus 15-én értesítették a huszti városi kórházból, hogy egy halott férfit szállítottak be hozzájuk.

Miután a rendőrség emberei megszállták a sajáni hotelt, kiderítették, hogy előző éjjel egy háromfős társaság bulizott reggelig. A hangos banda a szesztől befűtve garázdálkodott. A biztonsági őr figyelmeztette a magáról megfeledkezett társaságot, ami nem tetszett nekik, és az egyikük ököllel támadt a biztonsági őrre. Az első ütések még nem voltak súlyosak, a részeg bűnöző a biztonsági őr nyomába eredt, akit a hotel medencéjénél ért utol, ott pedig tovább ütlegelte. Miután befejezte, az Acura terepjárójába ült, és megpróbált elmenekülni.

A biztonsági őr úton a kórházban belehalt sérüléseibe. A rendőrök elfogató parancsot adtak ki ellene és hamarosan sikerült megtalálni a kijevi bűnözőt. Az ukrán Btk 115. cikkelye alapján szándékos gyilkosság vádjával eljárást indítottak ellene. A büntetése 7-től 15 évig terjedő szabadságvesztés is lehet.