Hoverla: Negyedik iksz


Bár 2–0-ra is vezetett az Ungvári Hoverla, végül 2–2-t játszott a Metaliszt Harkov otthonában az ukrán élvonalbeli labdarúgó bajnokság 5. fordulójának vasárnapi játéknapján.
A 38. percben egy szögletből szerzett vezetést az ungvári egylet: Csumak beadását a röviden Hlobasz megcsúsztatta a hosszún érkező Jagodinskis közelről a kapuba stukkolt (0–1). Nem kellett sokat várni a következő találatra sem, a középkezdést követően hatalmasat hibáztak a hazai védők, egy szemfüles labdaszerzést követően Hlobasz lőtt kapura (0–2). A harkoviak a félidő hajrájában Rudika góljával faragtak a hátrányból, így a csapatok 2–1-es vendég vezetéssel mehettek szünetre.
A második játékrész kiegyenlített küzdelmet hozott. Mindkét csapat előtt adódott gólszerzési lehetőség, ám a Hoverla ezeket nem tudta értékesíteni, míg a 86. percben Rizsuk villanásából egyenlítettek a hazaiak (2–2). Nagyobb helyzet nélkül teltek az utolsó percek, így több gól már nem esett. Így a Hoverla továbbra is nyeretlen, ez a negyedik döntetlenjük a szezonban.
A bajnokságban két hét szünet következik, a Hoverla a következő fordulóban, augusztus 29-én szombaton az újonc Sztal Dnyeprodzerzsinszk fogadja hazai pályán.
Az 5. forduló eredményei:
Sahtar Donyeck–Dnyipro Dnyepropetrovszk 0–2
Metalurg Zaporizzsja–Vorszkla Poltava 1–1
Olimpik Donyeck–Olekszandrija 1–0
Dinamo Kijev–Lembergi Kárpáti 3–0
Sztal Dnyeprodzerzsinszk–Voliny Luck 1–2
Metaliszt Harkov–Ungvári Hoverla 2–2
Csornomorec Odessza–Zorja Luganszk 0–2
A bajnokság állása:

hoverlafc