Trumpot nem izgatja Ukrajna


Ukrajna Európa problémája – így látja a kérdést Donald Trump, aki jelenleg az egyik legesélyesebb aspiráns az amerikai republikánus párt elnökjelöltségére. Trump már korábban is sokkoló kijelentéseket tett, például a bevándorlókról. Ismét elemében volt a hétvégén az amerikai elnökségre pályázó Donald Trump üzletember, ingatlanvállalkozó és milliárdos.

Szombaton többek között arról kérdezték a patinás “Meet the Press” című műsorban, hogy szeretné-e, ha Ukrajna a NATO tagja lenne.

Ha felveszik, nagyszerű. Ha nem veszik fel, nagyszerű” – adta értésre, hogy abszolút nem érdekli, mi lesz a jelenlegi demokrata és republikánus vezetés által is stratégiai szövetségesnek tartott országgal.

Nem tetszik, ami Ukrajnában zajlik, de ez inkább Európa baja, mint a miénk. Miért mi diktálunk Ukrajna kérdésében? Nekik kellene” – mondta, majd később arra utalt, Angela Merkel német kancellárnak többet kellene tennie azért, hogy megtalálja a megoldást. Pár nappal korábban azt mondta, hogy Barack Obama elnöksége alatt “gyakorlatilag tönkretették az amerikai-orosz viszonyt”. Neki viszont viszont nagyszerű kapcsolata lenne Moszkvával és Putyin elnökkel.

“Putyin nem tiszteli a mi elnökünket, Obamát. Otthon viszont nagyon szeretik. Jártam Moszkvában két éve és azt mondom, meg lehet találni velük a közös hangot, lehet velük üzletet kötni. Obama viszont nem tud”

– mondta még.

Inforádió