Jacenyuk nem érzi itt jól magát


Arszenyij Jacenyuk miniszterelnök a távozáson töri a fejét, s Ukrajnát nem is tekinti történelmi hazájának. Legalábbis ezt állítja az 1+1 tv-csatorna egyik hírére alapozva a coruption.net hírportál.
Az ominózus írás szerint a kormányfő a kabinet minapi ülésén jelentette ki, hogy szándékában áll elhagyni az országot, mert Ukrajna nem az ő történelmi hazája.
Az idézett portál ennek kapcsán azt írja, hogy egyáltalán nem lenne meglepő Jacenyuk lelépése, mert miniszterelnöki tevékenysége értékelhetetlenül pocsék, gyakorlatilag csődbe vezette az országot. Konkrét számadatokkal támasztja alá a kormányfő rossz munkáját.
2015 első félévében 15 százalékkal zuhant az ukrán GDP, holott még a pesszimistán gondolkodó IMF is csupán 9 százalékos esést jósolt. Az idei év folyamán már 2,9 milliárd dollár tőke vándorolt ki az országból, miközben a beruházások aránya alig érte el az egymilliárdot, azaz közel kétmilliárdos a mínusz, ami érzékelteti is negatív hatását a gazdaságra. Csak az első negyedévben 17 százalékkal zsugorodott az, viszont az árnyékgazdaság egyre csak növekszik. Az infláció is 40 százalék felett jár már.
A lakosság szinte már éhezik, jegyzi meg a cikk. Éppen ezért tűnik valóságosnak, hogy a pocsékul dolgozó miniszterelnök inkább önszántából lelép, nem várja meg, hogy elkergesse a népharag…