Ételjegyet kaptak a menekültek


A mai naptól kezdve hét hónapon át élelmiszerjegyeket fognak kapni a Donyeck és Luganszk megyéből elmenekült ukránok – írja a Szvoboda rádió.

Az élelmiszerjegyek 500 hrivnya összeg levásárlására jogosítják fel az embereket. Erről Harisz Alijevics, a projekt koordinátora nyilatkozott megjegyezve, hogy ezt Németország finanszírozza. A programra egymillió eurót fognak költeni a Német és az Ukrán Vöröskereszt. Harkiv megyében 170 ezer menekült tartózkodik, közülük választották ki azokat, akiknek a legnagyobb szüksége van a segítségre. „Elsősorban egyedülálló anyukák, sokgyermekes családok, olyan családok, ahol mozgássérült van, vagy pedig árvákat nevelnek, illetve a második világháború veteránja fogják megkapni a segítséget” – mondta Alievics.

A projektben egy pályázat alapján választották ki azt az üzlethálózatot, ahol csak élelmiszerre lehet becserélni a jegyeket, alkoholt pedig nem vehetnek rajta. Az üzlethálózatot a németek választották ki azon elv alapján, hogy hol vannak a legalacsonyabb árak.