Hivatalos: Räikkönen a Ferrari versenyzője marad


Véget értek a hosszú hetek óta tartó találgatások, a Ferrari ugyanis bejelentette, változatlan pilótapárossal vág neki a 2016-os versenyévadnak, azaz meghosszabbítja Kimi Räikkönen szerződését, aki így jövőre hatodik ferraris szezonjának vághat neki.
Hosszú ideig bizonytalan volt a 2007-es világbajnok jövője, kinek előző szerződése az idei évad végén járt le a klasszikus olasz alakulattal. A csapat vezetői több alkalommal is elmondták, szívesen hosszabbítanának a pilótával, ehhez azonban „megfelelően kell teljesítenie”. Mivel a márkatárs, Sebastian Vettel lényegesen több pontot szerzett, és hosszú ideig az említett szerződést sem hosszabbították meg, a nemzetközi sajtóban több forgatókönyv is napvilágot látott.
Szóba hozták az alakulattal a Williams finn pilótáját Valtteri Bottast (sokak szerint ő volt az első számú esélyes a honfitárs helyére), de felmerült Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg neve is, sőt egyesek Max Verstappen esetleges érkezéséről cikkeztek, a mai napon azonban véget értek a találgatások, miután a Ferrari megerősítette, nem változtat felállásán. Azaz a vörösök a 2016-os évadnak is két korábbi világbajnokkal vágnak neki.

Forrás: www.telesport.hu