Lucenko trükkösen dicsérte Jacenyukot


Jurij Lucenko, az elnökpárti Petro Porosenko Blokk parlamenti frakciójának vezetője tökéletesen alkalmasnak tartja Arszenyij Jacenyukot miniszterelnöknek.
Ezt ő nyilatkozta arra a kérdésre, hogy szerinte távoznia kellene-e kormányfői tisztségéből Jacenyuknak. Lucenko szerint a miniszterelnök jól teszi a dolgát, azt csinálja, amit megígért. Azt is normálisnak tartja, hogy a miniszterelnök népszerűsége 2 százalékosra csökkent, amire soha korábban nem volt példa Ukrajnában. A hatalmas kiábrándultságot azzal magyarázta, hogy ez a reformok miatt van.
Sokan arra is kíváncsiak lennének, hogy ő miben látja a reformokat, mert az életszínvonal drasztikus visszaesése aligha nevezhető reformnak…
A börtönt is megjárt egykori belügyminiszter egyszerűen nem lát alternatívát Jacenyuk pozíciójában. Ugyanakkor a kormányfő pártjával, a Népfronttal a Petro Porosenko Blokk mégsem akar egy kalap alá tartozni, az október 25-i önkormányzati választásokon csak az UDAR párttal kíván közösködni, a Népfrontot magára hagyják.
Ennek vélhetően az lesz az eredménye, hogy Jacenyuk politikai ereje nagyon leszerepel majd, ami után az elnök nevével fémjelzett párt az ország egyedüli irányítójává válik.