Ukrán embercsempészt fogtak a magyar rendőrökEgy 49 éves ukrán férfi ellen javasolt vádemelést a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, aki a gyanú szerint négy afgán és egy pakisztáni férfit akart átcsempészni a magyar határon.
A rendelkezésre álló adatok szerint a zalai rendőrök 2015. augusztus 9-én 16 óra 15 perckor az M70-es autóút 3+800 kilométerszelvényénél ellenőriztek egy kisbuszt, amit egy 49 éves ukrán férfi vezetett. Az intézkedés során kiderült, hogy a gépjárműben négy afgán és egy pakisztáni férfi tartózkodik, akik nem rendelkeznek a magyar határ átlépéséhez szükséges okmányokkal.
Az ukrán férfit a rendőrök elfogták, előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A gépjármű vezetője azt mondta a nyomozóknak, hogy utasaival együtt Olaszországba akart utazni, nem volt arról tudomása, hogy ők iratokkal nem rendelkeznek.
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a 49 éves ukrán férfi ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Nagykanizsai Járási Ügyészségnek.


police.hu