Utak helyett háborúra megy el az ország pénze


Ahhoz, hogy rendbe hozzák a már meglévő úthálózatot az országban, évente minimum 50 milliárd hrivnyára lenne szükség 20 éven át, vagy 100 milliárdra 10 éven keresztül.
Ezeket a számokat Roman Hmil, az infrastrukturális minisztérium egyik osztályvezetője ismertette. Ezek az óriási összegek csak arra lennének elegendőek, hogy megfelelő állapotba hozzák a már létező utakat, újak építése további tízmilliárdokba kerülne.
A minisztérium illetékese hozzátette, bár valóban hatalmas összegekről van szó, de más országok még ennél is többet költöttek a megfelelő áthálózat kialakítására, ami elengedhetetlen feltétele a gazdasági fejlődésnek, a külföldi tőke bevonásának. Példaként a szomszédos Lengyelországot említette, ahol tíz éven keresztül évi 80 milliárd eurót áldoztak erre a célra.
Azt már mi tesszük hozzá, hogy bár valóban iszonyatosan sok pénzbe kerülne, hogy végre normális utakon közlekedhessünk Ukrajnában, de a kijevi kormány még ennél is többet költ a teljesen értelmetlen kelet-ukrajnai háborúra…