Baszurin: az ukránok augusztus 24 után készek háborúzni


Eduard Baszurin, a donyeckiek katonai parancsnoka szerint az ukránok augusztus 24-e után készek háborúzni – írja Novorosszia hírügynöksége.

Annak ellenére, hogy a kijevi rezsim a függetlenségi ünnep után kész kiprovokálni egy háborút, a DNR hadserege készen áll válaszolni és visszaverni az ellenség támadásait és megbosszulni a donbásszi áldozatokat” – mondta Baszurin. Kijev Uszpenka település irányába két ütést fog mérni, hogy kijussanak az orosz határra és hogy megakadályozza a békés lakosok kijutását Oroszországba – tette hozzá a parancsnok. „Ezzel a támadással egy időben Donyeck irányába két csoporttal indulna meg északra és délre Ilovajszk felé, hogy körbe vegye a köztársaság fővárosát”.

Közben a DNR jelentései szerint az ukránok az elmúlt napon 26-szor szegték meg a tűzszünetet. “A köztársaság területére 40 tüzérségi és rakétalövedéket, 38 db 82 és 120 mm kaliberű aknát és 15 harckocsi lövedéket” – mondták a minisztériumban. Támadás alá került Sztaromihajlovka, Oktjabr, Gorlovka, Belaja Kamenka, Sztila, Szpartak, Novolaszpa, Donyeck Kujbisevszkij és Petrovszkij kerülete, illetve a donyecki repülőtér. A bombázásban legalább két ember megsérült.