Moszkalt kihozták a sodrából (videó)


Kisebb botrányba fulladt a Nagyszőlősi járási közigazgatás új elnökének beiktatása. Mihajlo Ruszanyuk bemutatása közben heves szócsata alakult ki Hennagyij Moszkal, a megye kormányzója és egy ismeretlen férfi között – írja a Galagov.
A férfi, aki többszöri felszólításra sem volt hajlandó bemutatkozni ukrán jelképekkel díszített pólót viselt magán Bekiabálásaival folyamatosan félbeszakította a kormányzót. Az indulatos, számonkérő hangnem egy idő után kiverte a biztosítékot Moszkálnál.
„Velem szemben senki nem engedhet meg magának ilyen hangnemet! Én Fogd be a szád és ülj csendben! Ha nem tetszik valami, akkor menj ki! Fogd be a szád! Fogd be a szád” – fakadt ki a kormányzó.
A fiatal férfi azt javasolta a kormányzó inkább a korrupció felszámolásán dolgozzon, mint a hivatalnokok kinevezésén. Ez újabb olaj volt a tűzre, Moszkal arra utasította az ülésteremben tartózkodó járási hadkiegészítő parancsnokot, hogy hívja be a férfit orvosi alkalmassági vizsgálatra, aztán küldje minél messzebb a terrorellenes hadműveletek helyszínére (ATO).
„Mégis mi rosszat mondtam? A korrupció virágzik, hatalom viszont nincs! Minden hivatalnok lop, mindenkit meg lehet vásárolni” – ismételgette a fiatal férfi.