Oroszoké lett egy budapesti luxushotel


A President Hotel tetején helikopter-leszállópálya van, a napi.hu szerint kétmilliárd forintért szerezhették meg.

A napi.hu információi szerint kétmilliárd forintért cserélt gazdát a budapesti belváros egyik luxushotelje, a President Hotel, amelyet három orosz magánszemély vásárolt meg a közelmúltban. A helikopter-leszállópályával is ellátott szálloda közvetlenül az amerikai nagykövetség mögött, a Magyar Nemzeti Bank közelében található.

Az egyik vevő már át is vette a President Hotel Kft. vezetését. A Hold utcában található 110 szobás hotelt egy ideje már hirdették a korábbi tulajdonosai, mert nem ment túl jól az üzlet. A szálloda 110 szobával, köztük egy speciálisan kialakított elnöki lakosztállyal nyitotta meg kapuit 2009-ben, idézi fel a lap.

Három orosz magánszemély vásárolta meg a budapesti belváros egyik luxusszállodáját. A Hold utcában található 110 szobás hotelért piaci információk szerint 2 milliárd forintot fizetett Lina Igorjevna Akivison, Valeria Ivanovna Akivison és Anna Jurjeva Prokofjeva. Mindhárman szentpétervári lakosok.

A hotel egyik különlegessége a nemzetközi biztonsági követelményeknek megfelelően megépült elnöki lakosztály és a hozzá tartozó pánikszoba, valamint a belvárosban unikumnak számító az épület tetején épített helikopter-leszállópálya, illetve a nem csak szállóvendégek számára látogatható kilátóterasz. A korábbi tervek szerint a gazdag vendégekre alapozhattak a hotel üzemeltetői, a tetőn levő leszállópálya erre utal, azonban nem számoltak a biztonsági előírásokkal, amelyek egyenesen megtiltották a helikopterek leszállását a Parlament épülete és az amerikai nagykövetség közvetlen közelében.