Elviselhetetlen sorok a határátkelőkön


Vasárnap szinte egész nap ismét megbénult az átkelés a csapi határállomáson. Sokaknak hat órát kellett várakozniuk, hogy átjussanak Záhonyba.

Az elmúlt hetekben megszokott jelenséggé vált, hogy óriási sorokat kell kiállniuk azoknak, akik Magyarországra szeretnének utazni. Nemcsak odafelé, hanem visszafelé szintén elviselhetetlen a hosszú várakozási idő.
A fél napba is belekerülő átkelés korábban inkább csak a Csap–Záhony átkelőre volt jellemző, ám mostanság ugyanez a helyzet a többi ukrán–magyar határátkelőhelyen is. Aki biztosra akar menni, jobban teszi, ha Csapon vonatra száll, és úgy utazik.
A megnövekedett sorokra hivatalosan sem a magyar, sem az ukrán fél nem ad magyarázatot. Nemrég már mi is írtunk a szörnyű állapotokról, ezen a héten pedig ehhez igazítottuk a hagyományos kérdésünket is. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy Önök szerint melyik oldal a felelős a hosszan kígyózó sorokért.
Hétfőn mit sem változott a helyzet a vasárnapihoz képest. Információink szerint valamennyi átkelőnél órákat kell várni, hogy átjuthassunk Magyarországra.