Halálos késelés a parkbanSzörnyű tragédiával ért véget Ökörmezőn (Mizshirja) néhány helybeli fiatal összeszólalkozása. Egy motorbicikli miatt alakult ki vita a suhancok között a helyi parkban.
A fiatalok nem tudtak dűlőre jutni, ököllel próbálták eldönteni, kinek van igaza. Sajnos ez is kevésnek bizonyult, miután egyikük előkapott egy kést, amivel lábon szúrta vitapartnerét. A penge a fiú combján artériát ért, és percek alatt elvérzett a helyszínen, miközben mindvégig eszméleténél volt. A mentők már késve érkeztek, csak a fiú halálát tudták rögzíteni. A halálos késszúrás elszenvedője mindössze 17 éves volt. Az elkövető 26. Őt azonnal elfogták a rendőrök. Halált okozó súlyos testi sértés vádjával indult eljárás vele szemben. Beismerte tettét, a kést viszont a folyóba dobta.

Carrying shotguns and machettes, a citizen security patrol walk the streets of 'Barcenas' in Guatemala City September 5, 2007. Masked vigilantes patrolling their neighborhood killed a suspected gang member on Sunday in a shootout with automatic weapons, the latest in Guatemala's increasingly chaotic crime wave that has made security the top issue in the upcoming September 9 elections.  REUTERS/Daniel LeClair   (GUATEMALA)