Az Ajdar zászóalj részeg katonái lövöldöztek Dnyipropetrovszk megyébenA Dnyipropetrovszk megyében található Novomoszkovszk városban az Ajdar zászóaljhoz tartozó részeg katonák gránátvetővel lövöldöztek egy benzinkútra, az egyik lövedék egy lakóház tetejére zuhant.


Az eset augusztus 21-én történ este 10 körül. A robbanás hangjára a szomszédok is az utcára rohantak. „Nagyon megijedtünk. Azt hittük, hogy itt a háború. Abban rohantunk ki az utcára, amiben voltunk. Valenytyina, a ház tulaja már az utcán volt. Azt mesélte, a TV-t nézte amikor robbanást hallott, az hitte, hogy a készülék robbant fel. Az egész szobát füst öntötte el, a férfiak azonban egy fel nem robbant gránátvető lövedékét vették észre. Akkor jöttek hozzánk az bombaszakértők, a rendőrök és az ügyészség” – mesélte a szomszédban élő Jelena.

A helyi lakosok sokkoló részleteket meséltek, amiből kiderül, hogy az egész részeg ukrán katonák műve. „Attól a háztól nem messze, ahová lőttek, van egy benzinkút. Az Ajdar zászlóalj katonái benzinért mentek oda, de mivel nem volt pénzük, nem akarták kiszolgálni őket. A katonák ekkor úgy döntöttek, hogy bosszút állnak, és gránátvetővel lőttek a benzinkútra, csak mellélőttek, és egy házat találtak el” – mesélte egy helyi lakos. Egy másik lakos azt mesélte, hogy három robbanás volt.

A megyei rendőrség megerősítette az esetet, elmondásuk szerint megpróbálják kideríteni az elkövetők kilétét, illetve az ügyben eljárást indítottak. A katonai ügyészség még nem nyilatkozott az ügyben. Az eset után egy nappal a város rendőrei két novomoszkovszki lakost vettek őrizetbe, akik megpróbáltak eladni négy gránátvetőt. Azt nem tudni, hogy a két esetnek van-e köze egymáshoz.