Kárpáti nyerte a Kárpáti Kupát


Az Ungvári Kárpáti női kézilabdacsapata minden meccsét megnyerve elhódította a lengyel Kárpáti Kupát – adta hírül a klub hivatalos honlapja.
Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a hétvégén Lengyelországba, nemzetközi felkészülési tornára utazott a Kárpáti. Az újszandeci (Nowy Sącz) megmérettetésen az ungváriak első ellenfele a házigazda Olimpia-Beskid volt. Borisz Petrovszkij lányai az első találkozón 12–10-es félidőt követően 28–27-re győzték le vendéglátóikat. Második meccsén a szlovák Iuventa Nagymihály (Michalovce) ellen lépett pályára a Kárpáti, a félidőben néggyel 18–14-re vezetek a mieink, a vége pedig magabiztos 37–32-es ungvári győzelem lett.
Az Ung-partiak számára a torna talán leginkább várt mérkőzése a Halicsanka elleni találkozó volt, hisz az elmúlt szezonban ezüstérmes Kárpátit három év után a lembergiek taszították le a bajnoki trónról. A szünetben még 14–13-ra a Halicsanke vezetett, de utána a második félidőben fordult a kocka és 29–25-re diadalmaskodott a Kárpáti. Az utolsó mindent eldöntő találkozón a Admira Landhaus Vienna volt a mieink ellenfele. Az osztrák gárda nem képviselt komoly játékerőt, így a Kárpáti végül fölényes 41–28-as győzelmet aratott.
Az ungváriak százszázalékos mérleggel zárták a nemzetközi tornát és ezzel elhódították a Kárpáti Kupát. Elmondható, hogy Kárpáti számára jól sikerült a felkészülés a hamarosan rajtoló ukrán női kézilabda Szuperligára.