Hétmillió forintos támogatás az Ökumenikus Segélyszervezet iskolakezdési adománygyűjtéséhez


Hétmillió forinttal támogatja az Ökumenikus Segélyszervezet iskolakezdési adománygyűjtő akcióját az E.On Hungária – jelentették be szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója elmondta: az eddig összegyűlt több mint 7 millió forinttal és a közműszolgáltató adományával túllépték az összegyűjteni tervezett 10 millió forintot, amelyet rászoruló gyermekek tanszercsomagjára fordítanak. Felhívta a figyelmet arra is, hogy nemcsak magyarországi, hanem határon túli – erdélyi és kárpátaljai – gyermekek is részesülnek a támogatásból. A 10 millió forint feletti összeg a segélyszervezet családokat segítő központjain keresztül jut el a rászoruló gyermekekhez.
Kiemelte: minden gyermek személyre szabott “iskolatáskát” kap, mivel a segélyszervezet ismeri őket és a családi hátterület, tudja, mire van szükségük.
Jamniczky Zsolt, az E.On Hungária vezérigazgató-helyettese azt mondta: számukra nagyon fontos a jövő generáció, ezért is próbálják biztosítani, kiegészíteni a tanszercsomagokat azoknak, akiknek nincs meg mindenük. Hozzátette: a cél az, hogy a gyerekeknek csak a gyerekkorral, iskolakezdés után pedig csak a tanulással kelljen foglalkozniuk.
Beszédét követően Jamniczky Zsolt egy, a támogatást jelképező “7 millió forint adomány” feliratú óriási ceruzát adott át Lehel Lászlónak.
A sajtótájékoztatón bemutatták a HelloWood csapata által készített, az iskolások ceruzatartójára emlékeztető installációt, amely az V. kerületi Erzsébet téren a segélyszervezet adománygyűjtő pontjaként is szolgál.
Ráday Dávid, a HelloWood munkatársa a négyméteres, sünt formázó installációról elmondta: azzal egyrészt játékos formában hívják fel a figyelmet a tanévkezdésre, az adományozásra, másrészt egy olyan látványos, színes alkotást szerettek volna, amely a Belvárosban felhívja a figyelmet az adománygyűjtés fontosságára. Hozzátette: az alkotásban mintegy 450 nagy ceruza található, többnek lyukas a vége, amiben kis ceruzák vannak – ezeket az adományozók hazavihetik.
A sajtótájékoztatón részt vett egy osztálynyi gyermek is a segélyszervezet budapesti családsegítő és gyermekjóléti szolgálatának támogatottjai közül, akik Wolf Kati énekesnőtől és Decker Attila világbajnok vízilabdázótól vették át tanszercsomagjaikat.
Az Ökumenikus Segélyszervezet augusztus 13-án hirdette meg Iskolakezdés együtt! elnevezésű országos adománygyűjtését, amelynek célkitűzése, hogy ezer gyermek kapjon beiskolázási segítséget tízmillió forint értékben.

mti