Érdektelenségbe fulladt a beregrákosi demonstráció


Teljes érdektelenségbe fulladt a szerdai beregrákosi rezsicsökkentési demonstráció.
Internetes beszámolók szerint a Tarifa (pénzügyi) Majdan aktivistái által szerda délutánra meghirdetett – a rezsidíjak mérséklését, valamint a minimálbér és a nyugdíj emelését szorgalmazó – akciót ignorálták a helyi lakosok. Így a forgalom az érintett útszakaszon zavartalanul haladt. Egy óra elteltével a szervezők összeszedték sátraikat és berekesztették az érdektelenségbe fulladt demonstrációt.
A község központjában meghirdetett tüntetésen csak Ivan Danacko, a főszervezők egyike vett részt. A hivatali szervek részéről jelen volt Andrij Dankanics, a munkácsi járási közigazgatás elnöke, Vaszil Kostura, Beregrákos polgármestere és Valentin Iscsuk, a járási rendőrkapitányság parancsnoka. Utóbbi újságíróknak elmondta, hogy a szervezők a békés akciót a községházán bejelentették, az önkormányzat pedig a szabályoknak megfelelően kijelölte a demonstráció helyszínét.
Egyes értesülések szerint a falu első embere felhívta a lakosság figyelmét arra, hogy ne dőljenek be a provokátoroknak, s ne vegyenek részt az eseményen.
A magukat „tarifamajdanosoknak” nevező demonstrálók két hete ugyanitt, több mint tíz órán keresztül korlátozták a Csap–Kijev főút forgalmát. Akkor a hatóságok vizsgálatot indítottak a tüntetők ellen.