Iskolásokat segített a Karitász


Kárpátalján több mint 1,5 millió forint értékű iskolatáska- és tanszeradománnyal segíti a nehéz anyagi körülmények között élő családokat a Katolikus Karitász – közölte a segélyszervezet az MTI-vel.

Legyen öröm az iskolakezdés címmel idén is gyűjtést hirdetett a Magyar Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezete azon családok megsegítésére, akiknek nehézséget jelent a tanévkezdés. A program keretében országszerte 4000 gyermek kap segítséget az iskolakezdéshez.

A Karitász a határon túli magyar településeken is támogatást nyújt a diákoknak. Szerdán Nagyszőlősön 150 kisdiák kapott iskolatáskát, emellett a segélyszervezet bébiételt és tápszert is vitt adományként a kisgyermekes családoknak.

A kárpátaljai családok nagy részének a mindennapi megélhetés is gondot jelent, az átlagfizetések még mindig 20 ezer forint alatt vannak. Az iskolakezdéskor az alapvető tanszerek beszerzésére már sok helyen nem jut pénz, így a gyermekek sokszor megfelelő eszközök nélkül ülnek a tanórákon.

Az elkövetkező napokban további adományosztásokkal segíti az iskolakezdést a Karitász Magyarországon és a határon túl egyaránt – olvasható a közleményben.