Kárpátaljai gyermekek táboroztak Debrecenben


Ötven kárpátaljai gyermeknek nyújtott egyhetes pihenést a Magyar Református Szeretetszolgálat. A háborús helyzetben élő gyerekek július 19-én érkeztek Debrecenbe, a Dorcas Kempingbe és július 26-án utaztak haza.

A tábor az MRSZ Kárpátaljai Cselekvési Terv programjának a része. A gyerekek olyan családokból jöttek, amelyek a háborús helyzet miatt szinte a kilátástalanság szélére sodródtak. A Magyar Református Szeretetszolgálat éppen ezért gondolta azt, hogy a számtalan, a Kárpátalján nehéz körülmények között élő családok megsegítését célzó programja mellett igyekszik megtenni mindent azért, hogy a lelkészek által javasolt családok gyermekeivel egy hétre elfeledtesse az otthoni körülményeket.
Sajtos Szilárd református tábori lelkész, a tábor vezetője az Európa Rádiónak kifejtette, hogy több mint 200 millió forinttal segített eddig a Kárpátalján élőknek a Magyar Református Szeretetszolgálat, mint a Magyarországi Református Egyház kinyújtott keze. A táborban igyekeztek a gyerekek egész napját programokkal lefedni, így a reggeli áhítat után a Vasárnapi Iskolai Szövetség munkatársai tartottak bibliai foglalkozásokat a gyerekeknek.
A gyerekek elmondásuk szerint nagyon élvezték az egy hetet, legfőképpen a szabadidős programokat és az állatkerti látogatást, de örömmel vették a reggeli áhítatokat is, mert mint mondták, így sokkal többet tanulhatnak Istenről.

Forrás: ttre.hu, fotók: MRSZ