Robbanás volt egy kijevi bank előtt


Csütörtökre virradó éjjel robbanás rázta meg Kijevet – írja a Vesztyi. A merénylők az orosz Szberbank épülete előtt robbantottak, de szerencsére senki sem sérült meg.

„Hajnali háromkor robbantottak a Győzelem sugárúton az egyik bank fiókintézete előtt. A biztonsági őröktől jött az értesítés, hogy működésbe lépett a riasztórendszer” – nyilatkozták a rendőrségen.

A rendőrök helyszínre érkezésük után azonnal vizsgálatba és kutatásba kezdtek egy másik lehetséges robbanóeszköztől tartva. Másik bombát nem találtak, de darabokat a felrobbant eszközből igen, amiből mintát is vettek. Ennek a vizsgálata megmutatja, hogy pontosan mi robbant. A robbanásban megrongálódtak a bejárati ajtók, és az ablakok is betörtek. A robbanás az épület második és harmadik emeletén lakó emberek lakásában is kárt tett.

A rendőrség nyilatkozataiban nem árulta el, hogy a Szberbankról van szó, de az ukrán média egybehangzóan erről nyilatkozott. A rendőrség terrorista merénylet vádjával kezdett nyomozásba. „Nincsenek sem áldozatok, sem sérültek. A rongálás jelentéktelen és a fiókintézet csütörtökön már folytatja a munkáját” – nyilatkozták a Szberbanknál.