Exkluzív fotók a halálkamionról


Parndorfból egy nickelsdorfi fagyasztóállomásra szállították azt a hűtőkamiont, amelyben csütörtökön az osztrák A4-es autópályán több mint hetven halott menekültet találtak. A már bomló holttesteket Bécsbe szállították vizsgálatra.

A rendőrség eredetileg ötvenre becsülte a magyar rendszámmal rendelkező gépkocsiban talált halottak számát. Péntek reggel jelentették be, hogy több mint hetven halottat találtak a jármű rakterében.Napok óta halottak lehettek

Az osztrák belügyminisztérium azt is közölte, hogy a menekültek legalább másfél-két napja halottak lehettek, valószínűleg már akkor sem éltek, amikor a teherautó átlépte velük az osztrák határt.

Az osztrák hatóságok pénteken megerősítették, hogy három embert elfogtak az autópályán 71 menekült holttestével talált teherautó ügyében. A hűtőkocsi rakterében négy gyerek is meghalt.

71 ember, közülük 59 férfi, 8 nő és 4 gyermek halt meg annak a teherautónak a rakterében, amit csütörtökön délelőtt találtak egy osztrák autópálya leállósávjában – közölte a burgenlandi tartományi rendőrfőnök, Hans Peter Doskozil pénteken délelőtt. A négy gyermek között volt egy 1-2 év körüli kislány, egy 3, egy 8-9 és egy 10 éves kisfiú. Az osztrák rendőrség azt is megerősítette, hogy három embert őrizetbe vettek Magyarországon. Köztük van a teherautó tulajdonosa, egy libanoni származású bolgár állampolgár is. Két társa közül az egyik szintén bolgár, a harmadik pedig magyar papírokkal rendelkezik. A tartományi ügyész közölte, négy európai elfogatóparancsot adott ki, ezek alapján fogták el a három embert Magyarországon, az azonban egyelőre még kérdés, hogy mikor szállítják az elfogott férfiakat Ausztriába.

forrás: origo.hu