Felborult egy migránsokat szállító kisteherautó


Átszakította a szalagkorlátot, majd felborult egy illegális bevándorlókat szállító kisteherautó péntek hajnalban Kiskunfélegyháza közelében. A balesetben többen megsérültek, egy román embercsempészt a rendőrök elfogtak.

A Budapest felé tartó jármű átsodródott a Szeged felé vezető oldalra. Amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, a járműnél nem találtak senkit, a helyszínelés során azonban kiderült, hogy a sztrádán a helyszín közelében sérült emberek vannak

– közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A rendőrök az M5-ös autópálya közelében eddig 18 szír illegális bevándorlót találtak, közülük tízet a mentőszolgálat munkatársai és a rendőrök kórházba vittek. Hajnalban Kunszállás belterületén egy sebesült kezű férfit talált az egyik helyi polgárőr, aki azonnal értesítette a rendőrséget. Az adatok szerint az autópályán hagyott járművet a Kunszállásról kórházba vitt 31 éves román állampolgár vezette.

A férfit egészségügyi ellátása után előállították, majd embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki.

forrás: origo