Magyarországra látogatott Jevhen Udod, az ukrajnai Dnyipropetrovszk Megyei Közgyűlés elnöke


2015. augusztus 25-26-án Magyarországra látogatott Jevhen Udod, az ukrajnai Dnyipropetrovszk Megyei Közgyűlés elnöke. Útjára elkísérte Vitalij Zmurenko, a Dnyipropetrovszki Kereskedelmi és Iparkamara elnöke – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium.
A látogatás célja a hazánk és Dnyipropetrovszk megye közötti gazdasági és kereskedelmi együttműködési lehetőségek feltérképezése, s a Jász-Nagykun-Szolnok megyével való együttműködés elmélyítése volt, tekintettel a Szolnok és Dnyipropetrovszk között már fennálló testvérvárosi kapcsolatokra. A további együttműködést erősítendő Jevhen Udod és Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke együttműködési megállapodást írt alá.

A dnyipropetrovszki delegációt Budapesten fogadta Csutora Zsolt KKM helyettes államtitkár, akivel áttekintették a Dnyipropetrovszk megye és Magyarország közötti külgazdasági kapcsolatok fejlesztésének lehetőségeit. A kelet-ukrajnai megye vezetőit budapesti látogatásuk során fogadta Tarlós István főpolgármester és Tóth Imre, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara tiszteletbeli elnöke is.

A látogatás kedvező alkalmat kínált a Dnyipropetrovszkban 2015. október 5-7. között „Doing Business in Hungary” címmel sorra kerülő magyar befektetési-üzleti konferencia előkészítésére.