Poltorak: nőtt a szerződéses állomány létszáma


Lényegesen nőtt az Ukrán Fegyveres Erők szerződéses állományának a létszáma – jelentette be a kormány pénteki ülésén Sztepan Poltorak védelmi miniszter.
„Az idei év első hét hónapjában összesen 2000 új kontraktust kötöttek, így a teljes szerződéses állomány 107 ezer fő” – fogalmazott a tárcavezető.
Poltorak a minisztérium munkájáról szóló beszámolóban pozitívumkén értékelte a létszámnövekedést, amit állítása szerint a fegyveres erők egységeinek átszervezésével és az új egységek bevezetésével értek el. Hozzátette végső szakaszba lépett az ukrán haditengerészet reformja, formálódóban vannak új különleges műveleti egységek, átalakítás alatt állnak a légideszant alakulatok.
A tárcavezető megjegyezte, hogy ebben az évben eddig 637 katonai gyakorlatot hajtottak végre, ebből 8 nemzetközi volt. A részleges mozgósítás hat hulláma során 210 ezer személyt mobilizáltak.
„A közelmúltban a védelmi minisztérium 1400 fegyvert és hadászati felszerelést kapott, amiből hiány volt eddig” – mondta a miniszter.