Hoverla: tovább kell várni az első győzelemre


A Hoverla gól nélküli döntetlent játszott az újonc Sztal Dnyeprodzerzsinszkkel hazai pályán az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 6. fordulójának szombati játéknapján. Ez volt az ungváriak ötödik döntetlenje ebben a szezonban.

 

A kánikulai (eredményjelző-táblán található digitális hőmérő 38 fokot mutatott) melegben jobban kezdte a találkozót a Hoverla, az első percekben saját térfelére szorította a vendégeket, ám a mezőnyfölényt nem tudta kihasználni. Az első igazán jelentős helyzetre a 20. percig kellett várni: Curikov távoli lövése után a kapufa mentett. Az ivószünetekkel tarkított első játékrész végére egyre jobban lassult a tempó. Az első félidőt alacsony iram és kevés helyzet jellemezte, a szünetben gól nélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

 

A második játékrészben sem sokat változott a játék képe. Mezőnyjáték folyt a pályán, és néhány ungvári próbálkozástól eltekintve a kapuk egyik oldalon sem forogtak veszélyben. A rekkenő hőség mellett a csapatok lendületét az is megtörte, hogy a játékvezető “szétfújta” a meccset, így a találkozó 0–0-ás döntetlennel zárult. A Hovarla továbbra sem nyert még ebben a bajnokságban, igaz öt döntetlen mellett mindössze egy vereséget szenvedett.

 

A találkozóval kapcsolatban feltétlenül meg kell említeni még, hogy Vjacseszlav Groznij visszatér az ungváriak kispadjára. A tréner a Metaliszt elleni bajnokit követően nem tért vissza Ungvárra az együttessel, hanem a fővárosba utazott azért, hogy nyomást gyakoroljon a tulajdonosra. Ily módon szerette volna elérni, hogy a klub megkezdje a tartozások rendezését a játékosok és a szakmai stáb felé, ám nem tudni, sikerrel járt-e.

 

A bajnokságban két hét szünet következik, a Hoverla a következő fordulóban, szeptember 12-én szombaton az Olimpik Doneck otthonában lép majd pályára.

 

A 6. forduló eddigi eredményei: Sahtar–Zaporizzsja 2–0, Hoverla–Sztal Dnyeprodzerzsinszk 0–0, Poltava–Metaliszt 1–0, Voliny Luck–Olimpik Doneck 1–0. Ma játszák: Olekszandrija–Csornomorec, Zorja Luhanszk–Dinamo Kijev, Dnyipro–Kárpáti.