Putyin fogja vezetni Oroszország küldöttségét az ENSZ jubileumi 70 évének szentelt ülésén


Vlagyimir Putyin fogja vezetni Oroszország küldöttségét az ENSZ 70. szeptemberi jubileumi ülésére – írja a TASS. Erről az orosz elnök rendelkezett.

A kormányoldalon közzétett dokumentum szerint a küldöttség 10 főből fog állni: Szergej Lavrov külügyminiszter és Gennagyij Gatilov a helyettese, Jurij Usakov az elnök segédje, Konsztantin Koszacsev a Szövetségi Tanács nemzetközi ügyek bizottságának vezetője, Alekszej Puskov az Állami Duma nemzetközi ügyekért felelős személye, Szergej Kiszljak Oroszország Egyesült Államokbeli nagykövete, Vitalij Csurkin Oroszország ENSZ képviselője, Alekszandr Pankin a Külügyminisztérium nemzetközi szervezetek hivatalának vezetője, illetve Mihail Uljanov a Külügyminisztérium atomsorompóért és fegyverzet ellenőrzésért felelős személye.

Az ENSZ 70. jubileumi ülése szeptember 15-én kezdődik a new-yorki székhelyén. Ennek keretén belül szeptember 25 és 27 között egy csúcstalálkozóra kerül sor, ahol a további fejlődésről is határozatot fogadnak el. Ezután további munkák fognak folyni, amelyek az ülés lezárásig október hatig fognak folyni. Miután Putyin elhagyja New-York városát Lavrov veszi át a delegáció vezetésének feladatát. Még nem tudni pontosan, hogy mennyi ideig lesz az Egyesült Államokban, de Usakov szerint csak rövid ideig.