30 kilométeres dugó az M1-esen – Bekeményítettek az osztrákok


Az osztrák határrendészeti szervek közúti ellenőrzése miatt már közel 30 kilométeres torlódás alakult ki hétfő délelőtt az M1-es autópályán Ausztria felé. Sopronnál és Kópházánál is torlódnak már az autók.

A határ előtt torlódás alakult ki az M1-es autópályán és lassú a haladás az 1-es számú főúton is, szintén Ausztria felé – közölte Marczin Bence, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályának vezetője.

Takács József, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hétfő reggel azt is elmondta, hogy az M1-es autópályán már mintegy 30, a soproni határpontnál 6, a kópházinál 4 kilométeres kocsisor alakult ki.

A rendőrség a gépjárművezetők türelmét kéri, illetve azt, hogy az érintett útszakaszon fokozott figyelemmel közlekedjenek. Az osztrák hatóságok razziája vasárnap fél kilenckor vette kezdetét.

Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter vasárnap jelentette be, hogy Ausztria megszigorítja a fellépést az embercsempészek ellen. Keleti határátkelőinél vasárnap estétől minden olyan járművet megállítanak és ellenőriznek, amely alkalmas arra, embereket rejtsenek el benne.

A belügyminiszter hangoztatta, hogy az intézkedés várhatóan fennakadásokat idézhet elő a közúti forgalomban, de az emberéletek megmentése és az embercsempészek elleni hatékony fellépés érdekében el kell viselni az ilyen ideiglenes közlekedési nehézségeket.

A szigorítást egyeztették Magyarországgal, Szlovákiával és Bajorország német szövetségi tartománnyal – tette hozzá. Közölte azt is, hogy a határ közelében, valamint a nemzetközi főútvonalak mentén ellenőrző pontokat hoznak létre.

Válasz.hu