Füzetcsomagok a Máltai Szeretetszolgálattól a kárpátaljai elsősöknek


Kárpátalján a magyar általános iskolák összes első osztályos tanulója tankönyveket és füzetcsomagot kap ajándékba a Magyar Máltai Szeretetszolgálattól.

A jelenlegi kárpátaljai helyzetben a magyarság megmaradása és a magyar iskolák támogatása nagyon fontos cél. Ez olyan kivételes eset, hogy nem vizsgáltuk, ki a rászoruló” – mondta el az m1 aktuális csatorna hétfői adásában a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke.
Győri-Dani Lajos hozzátette: az akció megszervezésében a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség volt a szeretetszolgálat segítségére; az adományt kedden Aknaszlatinán adják át jelképesen.
A helyi szülők hihetetlen erőfeszítéssel szerzik meg az iskolakezdéshez szükséges tanszereket, ehhez nyújt némi segítséget a füzetcsomag, amelyből több mint 2000 kisgyerek részesül Kárpátalja-szerte – jegyezte meg.
Győri-Dani Lajos beszámolt a szeretetszolgálat rövidesen induló tüzelőprogramjáról is. Elmondása szerint a hrivnya árfolyamának összeomlása miatt rendkívül megemelkedett az energiahordozók ára. Sok idős embernek a télen választania kell, hogy tüzelőt, gyógyszert vagy élelmiszert vesz, a szeretetszolgálat ezért nagy mennyiségű tüzelőt gyűjtött már össze – közölte a szervezet ügyvezető alelnöke.

mti