Porosenko: azonnal meg kell beszélni a donbásszi választásokat


Ukrajna elnöke felszólalt amellett, hogy azon nyomban kezdjenek tárgyalásokba a donbásszi választásokkal kapcsolatban a politikai alcsoport keretein belül – írja a Svoboda rádió.

Úgy kell végrehajtanunk a választásokat, ahogy az a minszki megállapodásban szerepel, vagyis az ukrán törvényeknek megfelelően külföldi megfigyelők jelenlétében, amelyek garantálnák az EBESZ szabványainak betartását. A választásoknak szabadnak és igazságosnak kell lenniük” – mondta az ukrán elnök.

Közben a DNR hírügynökségének jelentése szerint az ukrán hadsereg egységei provokatív módon behatoltak a semleges területekre, új pozíciókat kialakítva ezzel. A helyzet stabilizálása érdekében azt követelik az ukrán hadseregtől, hogy térjenek vissza a korábbi állásaikra – közölte Eduard Baszurin, a DNR katonai parancsnoka.

A tűzszüneti megállapodás ellenére az Azov zászlóalj teljes harckészültségben van – közölték Twitter bejegyzésükben. Valamint arra kérik Mariupol lakóit, hogy ne pánikoljanak, amikor meglátják a zászlóalj konvoját a városban.