Erős hidegfront jön, 20 fok sem lehet már szombaton


Ma még 25-31 fok is lehet, de jön az erős hidegfront, szombaton lesz, ahol már 20 fok sem lesz, az ország jelentős részén sok eső is eshet. Csütörtökön országszerte várható legalább több órás napsütés, de emellett lesznek felhősebb időszakok is – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Néhol futó zápor, keleten egy-egy zivatar előfordulhat.

Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de az esetlegesen kialakuló zivatarokat erős vagy viharos széllökés kísérheti. A hőmérséklet csúcsértéke 25 és 31 fok között valószínű. Késő estére 18 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Hétvégén erős hidegfront érkezik, az előrejelzések szerint a front átvonulását várhatóan szombaton kíséri legtöbb helyen csapadék, az eső mellett egy-egy zivatar is előfordulhat. Az ország jelentős részén 10 milliméternél több eső eshet.

A front után, a napsütést időnként megszakító gomolyfelhőkből csak kevés helyen alakul ki zápor, tartósan nem akadályozza az időjárás az aktuális munkákat, és az érési folyamatoknak is kedvez.