Alkoholmámoros tanévkezdés


A beregszászi rendőrök szeptember 1-én szúrópróbaszerű ellenőrzést hajtott végre több helyi vendéglőben és kocsmában – írja a Beregszász-News. Két helyszínen is alkoholfogyasztáson kaptak iskolásokat.

A beregszászi rendőrkapitányság és a helyi önkormányzat gyermek- és ifjúságvédelmi osztálya közös akciót hajtott végre. A város központjában 21 vendéglátó-ipari egységet vizsgáltak át. A Kossuth utca egyik szórakozóhelyén egy ötfős kiskorúakból álló társaság ünnepelt whiskey-s üveg mellett. Kiderült, hogy a szeszes italt az iskolások hozták magukkal. Az esetről értesítették a diákok iskoláját, valamint a szülőket is a helyszínre rendelték.

A másik eset a Sztefanika utcai kocsmában történt, itt három iskoláskorú lányt kaptak sörfogyasztáson. Kiderült a 17 éves lányok Nagyszőlősiek, viszont Beregszászban folytatják tanulmányaikat.
A söröző alkalmazottját, aki alkohollal szolgálta ki a kiskorúakat, és a hely üzemeltetőjét is többezer hrivnyás pénzbírsággal sújtották. A következő alkalommal akár a hely működési engedélyét is visszavonhatják.