Amerika nem kér a migránsokból


A Fehér Ház szóvivője közölte: Nem fogad be migránsokat az európai menekültválságból az Egyesült Államok.

A hétvégén nem csak a Fehér Ház szóvivője tolta túl a biciklit, de előfordulhat, hogy Stewart Patrick, a Külkapcsolatok Tanácsának szakértője is a kelleténél több whiskeyt nyakalt be Washingtonban, mikor nemes egyszerűséggel közölte “a kialakult migrációs válság nagyobbrészt Európa felelőssége“. Igen, jól hallották.

Irak szétbombázója, Szíria szétverője, az Afganisztánban több mint tíz évig háborúsdit játszó ország, egy állam, amely hű szövetségeseivel, többek között Nagy-Britanniával, Szaúd-Arábiával és Izraellel együtt olyan mesterien, ügyesen, szorgalmasan, és egy sebész késének precizitásával bombázta vissza a középkorba az emberiség bölcsőjét, és küldött a halálba tízezreket, földönfutóvá milliókat, ahogyan az a nagy könyvben meg van írva.
Majd jön a Szakértő úr, és közli, ez biza Európa felelőssége.

Mellettük azért szerencsére valódi politikusok is szeretnek nyilatkozni: Charlie Dent republikánus képviselő európai turnéja után – bár elismerte, hogy “az Egyesült Államoknak többet kellene tennie” de úgy vélekedett, hogy “Európa is felelős”. Rámutatott, hogy az európai partnerek “nem akarják a menekülteket”, nem akarják a migránsokat”.

De ne legyünk igazságtalanok.

Charli európanemakarjaamigránsokat Dent hazájának külügyminisztériuma megnyugtatott mindenki érdeklődőt, amikor közleményben közölték:
“jövőre talán 1800-ra emeli a befogadandó szíriaiak számát”. Nagyvonalú gesztus ez a 300 milliós országtól.

forrás: Alfahir.hu