Az orosz elnök az Iszlám Állam ellen készül?


„Az Iszlám Állam elleni antiterrorista koalícióról még korai beszélni, egyenlőre egyeztetések és konzultációk folynak a kérdésben” –írja a Lenta.ru az orosz elnök pekingi interjújára hivatkozva.

„Több lehetőség is felmerült az antiterrorista koalíció létrehozásának céljából történő egyeztetések során, mindenekelőtt szíriai barátainkal és a régió más országaival konzultálunk ebben a kérdésben. Szíriának mi komoly segítséget nyújtunk és fogunk nyújtani továbbra is a krízis megoldása céljából. Mi jól látjuk, mi történik a régióban, az USA bombázásainak hatása nem hozta meg a várt eredményeket a helyzet megoldásában” –jelentette ki az orosz elnök.

Augusztus 31-én több izraeli média hírt adott arról, hogy Oroszország nagy mennyiségű harci technikát szállított egy Damaszkusz közelében található repülőtérre. A hírekben helikopterek, vadászgépek, légelhárító lövegek szerepelnek, valamint a forrás szerint többezer orosz katona is látható volt a repülőtéren. Szeptember 2-án Dmitrij Peszkov, az orosz elnök sajtótitkára cáfolta ezeket a híreket.