Leleplező wikileaks-dokumentumokról ír a Rusvesna


Az ukrán védelmi minisztérium pszicho-hadviseléshez alkalmas instrukciókat igényelt a NATO-tól –írja a Rusvesna. A honlap megjegyzi, hogy a dokumentumok teljes valódiságát ugyan nem tudják garantálni, de az idézett levelek és utasítások részletei alapján igen nagy a valószínűsége, hogy az információk helytállóak.

Ez alkalommal az ukrán védelmi minisztérium belső levelezésének egy részét közli a forrás, amelyben a NATO-tól különleges, pszichológiai hadviseléshez alkalmas instrukciókat igényel a tárca.

„A védelmi minisztérium megtiltja az ukrán hadsereg állományában lévő személyeknek orosz információs technológiák, szerverek, postafiókok, stb. használatát, ezért a felelősséget a minisztérium Információs Technológiák alosztálya viseli, mivel nem zárható ki, hogy ezek útján eredményesen lehet dezinformálni és propagandaanyagokat megjelentetni. További veszélyeket tartalmaz ezen technológiák használata esetén a postafiókok feltörése és a kiber támadások valószínűsége. A végrehajtott támadások mögött az ukrán hadsereg fedésben lévő tisztjei is lehetnek.” –idézi a Rusvesna az utasítást.

„Elrendelem, hogy az Információs Technológiák alosztályának vezetője a NATO kompetens szerveitől igényeljen pszichológiai hadviseléshez szükséges leírásokat és instrukciókat. Ezeket az információkat és instrukciókat az antiterrorista akció során megfelelően használni lehet” –írja a védelmi miniszter.

Викиликс «Русской Весны» — МО Украины запрашивает у НАТО пособия для проведения психологических операций в зоне «АТО» (ДОКУМЕНТЫ) | Русская весна

Викиликс «Русской Весны» — МО Украины запрашивает у НАТО пособия для проведения психологических операций в зоне «АТО» (ДОКУМЕНТЫ)