Veszélyben Lewis Hamilton mai győzelme

Lewis Hamilton (GBR) Mercedes AMG F1 W06.
06.09.2015. Formula 1 World Championship, Rd 12, Italian Grand Prix, Monza, Italy, Race Day.
- www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com - copy of publication required for printed pictures. Every used picture is fee-liable. © Copyright: Charniaux / XPB Images

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) beidézte a Mercedest, miután a verseny során guminyomásuk a Pirelli által előírt értékek alá ment.

Nem lehet nyugodt a címvédő Lewis Hamilton és csapata – a Monzában aratott könnyed futamgyőzelmük ellenére sem. Noha a csapat sem a futam közben, nem a leintés utáni pillanatokban nem árulta el, miért kérték Lewis Hamiltont arra az utolsó körökben, hogy növelje a tempóját, a díjátadó után hamar kiderült, hogy az FIA vizsgálatot indított a német istálló ellen – mégpedig azért, mert guminyomásuk a Pirelli által előírt értékek alatt volt.

A szövetség által kiadott hivatalos közleményből kiderült, az FIA két csapat, a Mercedes és a Ferrari két versenyzőjénél végzett el szúrópróbaszerű méréseket a gumikon – mégpedig a rajtprocedúra kezdete előtt öt perccel. A szakemberek mind a négy autónál a bal hátsó gumi felületi hőmérsékletét, valamint guminyomását mérték. Előbbivel egyik esetben sem adódott probléma – a guminyomással viszont annál inkább. Hamilton esetében az érték 0,3 psivel az előírt alatt volt, miközben a Rosberg guminyoása 1,1 psivel maradt el a minimumértéktől.

forrás: telesport