Az összeomlás szélén az ukrán kormánykoalíció


A Szamopomoscs és a Batykivscsina kész kilépni a parlamenti koalícióból. Erről Vagyim Deniszenko, a Porosenko Blokk képviselője nyilatkozott a Facebookon.

„Ma meghozzák a koalíció összeomlásának végső lépését. A Szamopomoscs és a Batykivscsina kész kilépni a koalícióból” – írta Deniszenko. Szavai szerint Oleg Berezjuk, a Szamopomoscs vezetőjének és Julia Timosenkónak, a Batykivscsina pártvezetőjének szavai, miszerint koalícióban maradnak félrevezetőek, a kilépésük terve már régen kész van.

Deniszenko szerint a végleges szétesést a koalíció koordinátorának megválasztása hozhatja. Grojszman házelnök korábban nem fogadta el a kinevezést. „Timosenko nem akar az az ember lenni, akinek az irányítása alatt mindez szétbomlik. Az az ötlet született, hogy a felelősséget másra ruházzák. Abban van a patthelyzet, hogyha Timosenko visszamondja a felkérést, akkor azt Berezjuknak kellene vezetnie, de ezt ő sem akarja” – írta Deniszenko.

„Jelenleg a többség problémája nem a központi erők miatt van, hanem mert alacsony az elnök és főleg a miniszterelnök iránti bizalom. Ha a társadalom jobban értékelte volna a munkájukat, akkor nem bomlana szét a koalíció sem” – zárta szavait Deniszenko.