Eb-2016: Romló magyar esélyek


Kedden este három csoport mérkőzéseivel lezárult az Európa-bajnoki selejtezősorozat nyolcadik fordulója.

Az eredmények alakulása miatt, sajnos, sokat romlott a magyar válogatott esélye, hogy esetleg még odaérjen a legjobb csoportharmadik helyre. Több esélye van erre az ukrán csapatnak, amely tegnap este Zsolnán ért el 0–0-ás döntetlent a szinte már Eb-résztvevőnek tekinthető szlovákok ellen.

A C-csoportban a Videoton csatára, Mirko Ivanovszki is ott volt Macedónia kezdőcsapatában Spanyolország ellen. A vendégek Mata találatával hamar megszerezték a vezetést, ám némi meglepetésre több találat nem született, maradt a sovány különbség (0-1). A szlovákok és az ukránok között a második-harmadik hely volt a tét, de a gól nélküli végeredmény miatt nem történt helycsere köztük, ennek ellenére a spanyolok kijutása matematikailag még nem biztos.

A svédek az oroszokkal vetélkednek a G-csoport második helyéért, de a listavezetőként továbbra is remeklő Ausztria ellen egy büntető miatt nagyon gyorsan hátrányba kerültek, majd jött a többi vendéggól is, összesen négy (1-4). Oroszországnak nem volt nehéz dolga Liechtenstein otthonában, pláne, hogy az első félidő hajrájában emberelőnybe került, és hétig meg sem állt (0-7).