Kárpátaljai óvodákat támogat a Jobbik (videó)


A Jobbik Magyarországért Mozgalom még tavasszal indította el adománygyűjtési akcióját a kárpátaljai magyarok megsegítésere. A jelentős összegű adományból itt Kárpátalján, helyben vásárolták meg az élelmiszereket.

A segítséget Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke, aki egyben az Országgyűlés alelnöke is, nyújtotta át a rászorulóknak. Az alelnök elmondása szerint a mostani segítség nem egyszeri alkalom, hiszen az ukrajnai probléma fennáll, sőt bizonyos jelek szerint a tél közeledtével nehezebb lesz az itteni magyarság helyzete. Sneider Tamás az anyaországiakhoz szólva kiemelte, hogy nem idegen népeket, migránsokat kell tárt karokkal várni, nem azokat kell támogatni élelmiszerrel, mobiltelefonnal stb. A saját népünk sorsa ennél sokkal fontosabb, és itt Kárpátalján a magyarok az utóbbi évtizedek egyik legnehezebb időszakát élik – tette hozzá az alelnök.

Az adományokból részesültek Beregújfalu és Borzsova valamint Nagybereg óvodái is. A Jobbik szélesíteni kívánja az adományozást itt Kárpátalján, ezért még több óvodát, iskolát kíván segíteni a jövőben.