Merkel hat pontja


A német kancellár a Bundestagban tartott beszédében a bevándorlók beilleszkedésének fontosságát hangsúlyozta. Megismételte korábbi nyilatkozatát: aki nem jogosult védelemre, mennie kell.

Kiemelkedő fontosságúnak nevezte a menekültek beilleszkedését a német kancellár szerdán Berlinben a törvényhozás alsóházában (Bundestag) elmondott beszédében, és ismét megerősítette, hogy a védelemre nem szoruló menedékkérőknek távozniuk kell.

Angela Merkel a menekültválság kezelésének legfontosabb vetületeit hat pontban foglalta össze.

Elsőként a menekültként elismert, hosszabb távon Németországban maradó emberek minél gyorsabb integrációját emelte ki. A fontossági rangsor második eleme, hogy a nem háború vagy üldöztetés elől menekülő emberek nem maradhatnak az országban.

A harmadik az, hogy a menekültek nem utasíthatják el a német társadalom szabályait, nem tagadhatják meg az integrációt és nem alkothatnak “párhuzamos társadalmakat”.

Kiemelte még az idegenellenesség elutasítását, a közös európai fellépés fontosságát. Angela Merkel a geopolitikai összefüggésekre utalva kijelentette: “komoly belpolitikai következményei lehetnek, ha valamit nem végzünk el a külpolitikában”.