Videó: Hajléktalan küzdött meg egy túszejtővel, belehalt (+18)


A Sao Paolo-i katedrálisba rontott be egy többször elítélt bűnöző, aki túszul ejtett egy nőt. A katedrális előtti lépcsőn a nő megölésével fenyegetőzött, mikor a templom mellett élő hajléktalan nekirontott, így a nő elmenekülhetett. A dulakodásban több lövést kapott, a túszejtőt a rendőrség lelőtte, mindketten meghaltak.

Erasmo Francisco Rodrigues de Lima, a Sao Paolo-i katedrális környékén élő hajléktan hősként, élete árán mentett meg egy nőt az őt túszul ejtő Luiz Antonio da Silvatól. Az elkövetőt korábban többször elítélték erőszakos bűncselekményekért, egyelőre ismeretlen okból lépett a templomba, ahol az imádkozó nőt úszul ejtette.

A lépcsőkhöz vonszolta a nőt, ahol a rendőrökkel próbált alkudozni, közben végig a nőn tartotta fegyverét. Ekkor lépett közbe a semmiből a 61 éves hajléktalan férfi, aki a dulakodás közben több lövést is kapott a bnözőtől. A nő amint elrohant és a hajléktalan is levált a túszejtőről, a rendőrök lelőtték da Silvat. Mindketten a helyszínen életüket vesztették.

A nő tudja, hogy a férfinak köszönheti az életét. A közösségi médián rengeteg megosztással terjed az eset a férfi önfeláldozásáról.

Forrás: hvg.hu