A DNR megakadályozott egy szabotázst


A Donyecki Népköztársaság Minisztériuma jelentéséből kiderült, hogy szeptember tizedikén sikerült megakadályozniuk egy vasút elleni merényletet – írja a RIA Novosztyi. A hírügynökség információi szerint az Amvroszijevka és Kutejnikovo közötti vasútvonalon robbanószerkezetet találtak és hatástalanítottak.

„Az 1190-es kilométer közelében Amvroszijevka és Kutejnikovo között két csomagban összesen három kilogrammnyi robbanóanyagot talált a vasút 14. karbantartó brigádja. A DNR Közlekedésügyi Minisztérium szakértőit, a katonai rendőrség képviselőit és az amvroszijevszki járási rendőrség embereit is a helyszínre hívták. A robbanószerkezetet sikerült hatástalanítani, és a vasúti közlekedést is beindították” – nyilatkozták a minisztériumban. Feltételezések szerint az ukrán hadsereg szabotőr egységei felelősek a merényletkísérletért.

„Ha a robbanó szerkezeteket nem sikerült volna időben felfedezni, és egy vonat áthaladt volna rajta, akkor nemcsak anyagi kár keletkezett volna, hanem emberi áldozataink is lennének” – fűzték hozzá a minisztériumban.